About Mariel

Olen Sydämellä Mariel yrittäjä, terapeutti, kolmen ainutlaatuisen alakouluikäisen lapsen äiti, kahden miehen kanssa yhteisvanhempi sekä monien upeiden ihmisten ystävä.

Yritykseni on syntynyt omasta syvästä kutsumuksesta työskennellä sen hyväksi, että me kaikki yksilöinä ja yhteisöinä osaisimme sisällyttää elämäämme sekä valon että varjot, sekä miellyttävät tunteet ja tilanteet että epämiellyttävät tunteet ja tilanteet, sillä elämässä on aina molempia. Itselle tärkeitä arvoja ovat kohtaavuus, inhimillisyys ja sallivuus. 

Vapaa-ajalla vietän aikaani lasteni kanssa joko rauhoittumalla paijailemaan tai etsimällä yhteisiä inspiroivia liikuntahetkiä luistelun, uinnin, pyöräilyn tai metsäretkien lumoissa. Ja tietenkin eläen aivan tavallista arkea harrastuskuljetuksineen ja ristiriitoineen.

Kehollisuus on elämässäni aivan keskiössä. Aloitan jokaisen päiväni koskettelemalla läsnäolevasti kehoani ja siihen myös päätän päiväni, laskemalla käteni omalle keholle rakastavasti ja hyväksyvästi. Ajattelen, että tässä on hyvä näin, kaikkine tunteineen ja asioineen. Sytyn erityisesti, kun saan harjoittaa pariakrobatiaa, onnistua ja epäonnistua tasapainoilemaan, voimailemaan ja kokemaan yhteyttä. Itseni tunteminen ja kehollisuus ovat tuoneet omat kirsikkansa myös seksuaalisuuden kokemiseen ja jakamiseen aivan uusissa ulottuvuuksissa.

Olen pohjakoulutukseltani biologian ja maantiedon opettaja sekä biologian alan tohtori. Vuonna 2010 sain esikoiseni ja jäin pois yliopistomaailmasta ja aloin suuntautua ihmisyyden tutkijaksi ja kanssakulkijaksi. Olen kouluttautunut espanjassa ja Suomessa perhekonstellaatioterapeutiksi. Kolmevuotisen Somatic experiencing -traumaterapeuttikoulutuksen kävin Italiassa ja Espanjassa. Suomessa olen kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi psykoterapeuttisin valmiuksin. Tällä hetkellä opiskelen seksuaalineuvojaksi. Terapeuttiopintoihini on koko ajan liittynyt paljon henkilökohtaista terapiaa ja se on linjassa arvojeni kanssa, sillä uskon, että vain kohtaamalla ja integroimalla omia syviä haavojani, voin toimia kanssakulkijana sinun vaikeille tunteille ja kokemuksille ja tarjota sinulle turvallisen kannattelun prosessillesi.

Hyvin oleellista elämässäni ja kehollisuudessa on erityinen turvan kokemus, mitä kautta vapaus ja terve erillisyys on ollut mahdollista. Tunnekeskeinen pariterapia on menetelmänä antanut itselleni niin paljon, että intohimonani on jakaa sitä viisautta eteenpäin. Oman henkilökohtaisen itsetuntemusmatkani suurimmat oivallukset ja eheytymiset olen saanut perhekonstellaatiosta saamani systeemisen ymmärryksen sekä Somatic experiencing -traumaymmärryksen kautta ja myös näiden menetelmien äärellä koen itseni etuoikeutetuksi saadessani toimia terapeuttina ja rinnallakulkijana eheytymisen äärellä.

Parhaat ominaisuudet tavassasi työskennellä ovat mielestäni eri tekniikoiden ja terapiamuotojen yhdistely ja huumori. Hyvä kemia välillämme. Minulle uudet terapiamuodot, kuten perhekonstellaatio, ja läsnäoloharjoitukset ja keholliset harjoitukset. Mukavalla terapiaympäristöllä on ollut myös suuri merkitys. Mukavaa, että Talossa on myös taidegalleria ja muutakin toimintaa. Arvostan joustavuuttasi ja erilaisten vaihtoehtojen esittäminen asioissa eteenpäin pääsemiseksi. Lempeys, mutta realistisuus, unohtamatta unelmia on vienyt minua eteenpäin. Vielä ollessani päihteidenkäyttäjä olin usein vihainen ihmisille, nyt olen raitistuttuani löytänyt taas toivoa, rakkautta ja uskoa ihmisiin terapiakäytien avulla. Sinusta itsestäsi virtaa Hyvää elämäniloista asennetta ja tunnetta myös asiakkaaseen.  - naisasiakas 55-v

Voit ottaa ensimmäisen askeleen jo nyt

Kipua ja kipinää -podcastit

Jos haluat kuulla lisää ajatuksiani, olen yli vuoden tehnyt kahden ystäväni kanssa Kipua ja kipinää -podcasteja. Ne ovat syntyneet meidän kolmen ystävyksen: Maija Isosaaren, Saija Kuuselan ja Mariel Mansoniemen elämää koskevista pohdinnoista kaikkine ihmisyyden sävyineen. Yhteistä ystävyyttä on takana kymmeniä vuosia, ja nyt liikkuvan junan vaunu raottuu ja annamme kuulijoille mahdollisuuden hypätä mukaan tälle huojuvalle ja hilpeälle matkalle.

Kokoonnumme saman pöydän ja mikrofonin äärelle ja ammennamme kaikesta siitä koomisesta, hävettävästä, surullisesta ja rakastavasta, mitä olemme yhdessä ja erikseen saaneet elämässä ihmetellä ja oppia. Ei käsikirjoitusta, vaan autenttista ja rehellistä läsnäoloa.

Näemme, että kipu kuuluu olennaisena osana ihmisyyteen. Elämä ei siis ole pelkkää hattaraa ja ruusunpunaa, vaan ihmiseksi kasvaminen edellyttää myös kivuliaiden kokemusten hyväksymistä. Toisaalta elämässä, kun sen uskaltaa ottaa vastaan kaikkine kolhuineen ja kuoppineen, on myös mieletöntä kipinää. Se kipinä luo uutta, työntää eteenpäin ja pursuaa nautintoa. Kipinän hännästä saa kiinni silloin, kun olemme yhteydessä itseemme ja toisiimme.